Doe Dagen Castricummerwerf

Posted on

De Castricummerwerf heeft de tuindienst dit jaar eens anders aangepakt.
In plaats van Tuindienst hete het nu ‘Doe Dag’ en dat klinkt een stuk sympathieker terwijl eigenlijk hetzelfde beoogd word.

En het biedt de leden, onder het toeziend oog van de complexleider, gelegenheid de werkzaamheden op een voor hun geschikter tijdstip af te maken teneinde aan de gestelde uurtjes, vermeld in het huishoudelijk reglementĀ  van de vereniging, te voldoen. Dit werd als heel prettig ervaren en bovendien met hetzelfde mogelijk beter resultaat.

Tijdens de Doe Dag op 20 juni is hard gewerkt.
Leden met de tuin aan de slootkant hebben kanten opgeknapt en sloot schoongemaakt. Schoongemaakt ja, u kunt zich niet voorstellen wat hier allemaal in waait en groeit, geen fietsen gevonden. De klus was groter dan gedacht maar werd later alsnog afgemaakt in de tijd dat het schikte.

Verder zijn de tuinen van tuinnummers voorzien, dit klusje lag er enige tijd, maar ook dit verliep zeer voortvarend.

Dan hebben we ook nog Doe Dag twee gehad op zaterdag 10 oktober.
Hier werd de onderkant van het tuinhuis, lees bestrating, weer hersteld. Deze was gedeeltelijk weggespoeld door de vele regen die we hebben gehad.
Het ontbreken van een afvoerpijp was de oorzaak van het wegspoelen van de bestrating. Dit is nu ook opgelost en de afvoer loost nu keurig op de sloot.
Verder het water van het voorraadvat middels een pijp naar de sloot laten lopen.
Er was nog een klein beetje tijdje over en dat is gebruikt om onkruid bij het folie langs de sloot nog wat bij te werken.

En dat alles, op beide dagen, met een prima verzorgde catering door Irma. Zij had prima koffie en nog beter… lekkere koek.
Het was gezellig om zo samen de klussen aan te pakken en de resultaten mogen er zijn.

Frans Vlaarkamp
Complexleider tuincomplex Castricummerwerf.

Top

Vanaf vandaag staan de tomaten en komkommer producten op de site. U mag tot 13 april bestellen. Sluiten