A farm for the future

Posted on

Aan het eind van de algemene ledenvergadering van 10 november jl. zou er een film vertoond worden. Echter liep de vergadering uit en kon de film vanwege de tijd niet meer vertoond worden. Toch willen we u deze film/documentaire niet onthouden daar deze veel stof tot nadenken geeft hoe om te gaan met de natuur en het bodemleven in de tuin. De film/documentaire duurt 48 minuten maar boeit van het begin tot het eind.
Met dank aan Maarten Nijman voor zijn inbreng.

BBC documentaire uit 2009 over de wereldwijde voedsel- en landbouwcrisis, m.m.v. Martin Crawford (Agroforestry Research Trust), Fordhall Farm, Richard Heinberg en anderen.

Rebecca Hosking, boerendochter die documentaire-filmer werd, gaat in op het energiegebruik in de landbouw, dat in de komende jaren kritiek zal worden, zonder in paniek te vervallen. Aan de hand van voorbeelden in Engeland verkent ze de mogelijke perspectieven, zoals een milieuvriendelijke land en tuinbouw die ons leven zou kunnen veranderen. Ze kiest ervoor om terug te keren naar de boerderij waar ze opgegroeid is en gaat die van haar vader overnemen. Maar HOE gaat ze boeren? Er komen wetenschappers van naam aan het woord: Patrick Whitefield, Rob Hopkins, Rosie Boycott, Richard Heinberg, Tim Lang e.a.. Niet alleen permacultuur-enthousiastelingen komen hier aan hun trekken: elk weldenkend mens kan zijn/haar voordeel doen met deze documentaire.

Top