Aardbeistekken bestellen!

Posted on

Er kunnen weer aardbeistekken worden besteld !

De aardbeienoogst van dit jaar begint inmiddels goed op gang te komen. Regeren is echter vooruitzien, ook voor een amateurtuinder. Weken geleden kwam de eerste bestelling voor nieuwe stekken voor het oogstjaar 2021 al binnen en regelmatig informeerden leden naar de mogelijkheid om stekken te bestellen. Wij waren toen echter nog op zoek naar een leverancier van kwalitatief uitstekende stekken voor een nog betere prijs/kwaliteit verhouding.

Die hebben wij nu gevonden. Een proef in maart/april van dit jaar met drie soorten planten (bijna 2000 stekken), die nog dit seizoen aardbeien moesten leveren, is uitstekend verlopen. Deze gecertificeerde gekoelde stekken worden geleverd door kwekerij E. Duivenvoorden te Lisserbroek ( https://kweduivenvoorden.nl/ ).

Uit het ruime assortiment van Duivenvoorden hebben wij er zes geselecteerd:

Vroeg (rijptijd 20 mei – 10 juni):

  • Elsanta
  • Sonata
  • Elianny (nieuw)

Middellaat (rijptijd 5 juni – 25 juni):

  • Korona
  • Induka (nieuw)

Laat (rijptijd 15 juni – 15 juli):

  • Malwina

Een korte beschrijving vindt u op de volgende pagina.

U kunt de stekken rechtstreeks bestellen bij Duivenvoorden voor € 0,50 – € 0,90 per stuk, afhankelijk van soort en aantal. Makkelijker en voordeliger is het om uw bestelling te doen via onze webshop of met een bestelformulier in de tuinwinkel op complex Breedeweg.

Voor alle stekken betaalt u bij ons € 0,25 per stuk (minimum per soort 10 stuks).

De winkel is iedere zaterdag geopend van 10.00 tot 12.00 uur.

De aardbeistekken kunnen worden besteld tot 15 juli 2020 en kunnen worden afgehaald op 25 juli 2020. Betaling van het verschuldigde bedrag graag uiterlijk 15 juli 2020 op rekening NL17RABO 0123 4556 26 t.n.v. ATV Castricum.

Let op: In tegenstelling tot voorgaande jaren zullen wij geen verse stekken leveren in augustus, omdat het resultaat van in augustus geplante verse stekken vaak teleurstellend is. De planten hebben dan onvoldoende tijd om goed te wortelen en vruchten aan te maken voor het volgend jaar.

Wilt u toch verse stekken in augustus? Laat ons dat even weten. Bij voldoende belangstelling kunnen wij dan opgepotte stekken leveren. De prijs is afhankelijk van het door ons af te nemen aantal potjes, maar zal minimaal € 0,45 per potje bedragen.

Het winkelteam.

Verkrijgbare soorten:

Elsanta

Een vroege aardbei (rijptijd 20 mei – 10 juni). Geeft een hoge opbrengst van helderrode kegelvormige vruchten, stevig van structuur. Goed te bewaren.

Sonata

Een vroege aardbei (rijptijd 20 mei – 10 juni). Sonata stekken geven mooi gevormde en glanzende vruchten, die ook nog eens prima smaken! Sonata is geschikt voor de koelere klimaatzone in West-Europa. Sonata is een sappige aardbei met een zoete smaak en een duidelijk aardbeiaroma. De stevige vrucht heeft een helderrode kleur, inwendig is zij lichtrood. Typerend zijn het mooie kroontje en de mooie glans, die ook na bewaring behouden blijven. Licht gevoelig voor koprot.

Elianny

Nieuw in ons assortiment, eveneens een vroege aardbei. Geeft een goede opbrengst van zeer grote helderrode aardbeien.

Korona

Middellaat (rijptijd 5 juni – 25 juni). Onovertroffen in de smaak. Heerlijk zoete en grote aardbeien, weinig ziektegevoelig. Kortom: Korona is het ideale aardbeienras om in de tuin te telen. De vruchten zijn donkerrood en erg gelijkmatig van vorm en kleur. Het vruchtvlees is ook mooi rood, sappig en erg goed van smaak met een goed aroma. Korona is een erg productief ras. Het gewas is groot en gezond. De aardbeien zijn niet lang bewaarbaar.

Induka

Nieuw in ons assortiment, Middellaat (rijptijd 5 juni – 25 juni). De vruchten zijn vrij groot, glanzend en donkerrood. Ook rood van binnen. Opbrengst zeer hoog en weinig gevoelig voor ziektes.

Malwina

Een laat ras (rijptijd 15 juni – 15 juli), dat grote, donkerrode vruchten geeft met een fantastische smaak. De planten groeien fors en zijn weinig ziektegevoelig. Ook zijn de aardbeien goed bestand tegen regen en hebben ze minder last van vruchtrot. Malwina is alleen daarom al een ras dat niet mag ontbreken in uw tuin.
De vruchten zijn op z’n zoetst als ze goed rijp (dus donkerrood) geplukt worden.

Voor alle rassen geldt dat ze het tweede jaar aanzienlijk kleinere vruchten dragen. Wij adviseren ieder jaar nieuwe stekken te planten.

Top