De kop is eraf

Posted on

De afgelopen periode zijn vrijwilligers van het klusteam Nieuw Kronenburg druk in de weer geweest om ons clubgebouw voor instorten te behoeden. Door jarenlange verwaarlozing waren de steunbalken van het dak en de achterwand door vocht en houtworm volledig verpulverd. Na overleg met deskundigen is besloten nieuwe steunbalken aan te brengen, die nadat de dakrand weer op hoogte was gebracht, zijn verankerd in de stenen fundering.

In de laatste week van juli zijn geïmpregneerde schaaldelen aangebracht op de nieuwe balken. Deze zullen niet worden geschilderd, maar als extra bescherming een aantal keren worden bewerkt met gekookte lijnolie. De hoeken zullen worden afgewerkt met kunststof of metalen hoekprofielen. Op de foto’s ziet u enkele leden van het klusteam in actie.

Werk in uitvoering

In een volgende fase zal de staat van de steunbalken aan de korte zijde langs het hoofdpad worden onderzocht. De verwachting is dat deze niet hoeven te worden vernieuwd. In dat geval zal de gevel worden geschuurd en geschilderd in dezelfde kleur als de twee eerder opgeknapte zijden.

Geef een reactie

Top