Een oude gereedschapskist

Posted on

Een oude gereedschapskist

Met de rommel opruimweek in het vooruitzicht meldde zich bij mij een jongeman, Stefan genaamd, met een vraag. Stefan tuiniert samen met zijn vader en moeder op tuincomplex ‘De Bloemen’ en we kunnen u meedelen dat hij dat met zeer veel plezier en passie doet. Maar wat is dan de vraag zult u zich afvragen.

VLUU L100, M100 / Samsung L100, M100

Welnu, deze was ‘mag ik mijn oude gereedschapskist ook in houtvak deponeren?’ ‘Natuurlijk’, was het antwoord, ‘maar heb je al een nieuwe?’

‘Nee’ was zijn antwoord ‘en dat is mijn probleem.’ Probleem? ‘Dat is een uitdaging’ werd er geroepen. ‘Dan gaan we gewoon een nieuwe maken.’

Stefan was hier wel voor in, dus in overleg met zijn ouders is besloten om een splinternieuwe kist te maken. Voorwaarde was wel dat Stefan het zelf met behulp van een adviseur ging doen en dat Pa zich verre van dit klusje moest houden. Zo leert Stefan wat en dat geeft natuurlijk een hoop voldoening bij het eindresultaat.

VLUU L100, M100 / Samsung L100, M100

Er zat echter een addertje onder het gras. Stefan moest éérst zijn eindexamens doen op de Jac.P. Thijsseschool en dat ging natuurlijk voor. Eindexamens moet je in alle rust kunnen voorbereiden en met maximale concentratie kunnen uitvoeren om tot een goed resultaat te komen.

Na zijn examenweek zijn we begonnen. Het was al snel helder dat we het eindresultaat van Stefan’s werkzaamheden niet op tijd voor dit artikel klaar zouden hebben maar hij is een heel eind gekomen.

Op bijgaande foto’s is foto 1 de oude kist op de vuilhoop. Foto 2 is de basis voor de nieuwe gereedschapskist.

Stefan, alvast heel veel plezier toegewenst met het gebruik van je nieuwe gereedschapskist.

En we gaan er van uit dat je glansrijk slaagt voor je examens!

 

Frans

Top