Rommel opruimweek ‘De Bloemen’

Posted on

Vanaf 14 mei kon men, wegens de met succes geprolongeerde actie Rommel Opruimweek weer een week lang rommel van de tuin in de daarvoor bestemde vakken storten op het Willem van Pel pleintje.

Ook dit jaar werd er weer enthousiast gebruik van gemaakt en lag er aan het eind van de week weer genoeg. Glas, hout, metaal, puin, plastic, het was er weer volop. Wat zal dit een opgeruimd gevoel geven en wat bespaart het de tuinders een hoop moeite.

Bovendien spaart het ook nog eens het milieu. In plaats van tientallen auto’s die naar het afvaldepot moeten rijden om de rommel op te ruimen zijn het nu slechts twee ritjes.

Goed te zien is, dat de bergen afval steeds minder worden. Dit zou dus kunnen beteken dat het tuincomplex steeds meer ontdaan wordt van dingen die men niet meer wenst te gebruiken.

VLUU L100, M100  / Samsung L100, M100

Het was wel jammer, dat er toch weer tuinders zijn geweest die zich niet hebben gehouden aan de gevraagde medewerking om geen groen- en snoeiafval in de vakken te deponeren (afgeknipte takken is snoeiafval).

Wie de schoen past trekt hem aan zullen we maar zeggen.

Dit najaar gaan we het nogmaals doen. We hopen dat het dan beter gaat.
Tuinteam De Bloemen

Top

Was u te laat met het bestellen van pootaardappelen? Van de meeste soorten hebben wij nog voorraad. Verkrijgbaar in de tuinwinkel op complex Breedeweg op zaterdag van 10.00 tot 12.00 uur. Sluiten