Van de voorzitter

Posted on

Even voorstellen: Piet Koper.

Geboren in Heemskerk in een traditioneel tuindersgezin met nog 10 broers en zussen.

Voorbestemd om ook agrariër te worden, dus groene scholing en techniek.

Echter het lot bepaalde anders, na zo`n 8 jaar groen ineens over naar transport en logistiek.

Zo`n 40 jaar ervaring in transport en logistiek, met echt veel uurtjes !!

Daarnaast ook steeds blijven studeren, als laatste in 2004 afgestudeerd in hoger management.

Doch het groen werd niet vergeten, ik ben sinds 1975 al een verwoed  hobbytuinder op diverse plekken, met nu de laatste bijna 20 jaar bij ATV Castricum. Met eerst 2 jaar een tuintje op complex Breedeweg en sinds 2002 op de tuin nr. 80 op complex De Bloemen, ook wel de theetuin genoemd.

Sinds 2014 ben ik ook wat meer gaan helpen op complex De Bloemen en daardoor zie je ook allerlei dingen die eerst bij mij niet in beeld waren. Dit resulteerde in lid van het tuinteam en dan groeit dit een eigen leven lijkt het wel. Ook doordat meer mensen een beroep op mij deden voor advies.

En dan ben je ineens lid van het bestuur! En ik heb niet echt een rijk verleden als bestuurder, dus dit was allemaal nieuw. Ik ben nog steeds  ‘learning on the  job as they say……..’ en sinds de laatste ALV dus ook meteen maar voorzitter………………..

Dan word ook alles niet echt makkelijk, je kunt niet zomaar even wat doen of zeggen maar moet rekening houden met !!!!. En dat is  vaak echt niet makkelijk. Er word toch verwacht dat je met van alles rekening houdt, en bovenal met de vereniging.

Waarom word je lid van een bestuur ?? Goede vraag. Eigenlijk nooit de ambitie gehad, maar door de omstandigheden binnen de vereniging en het gebrek aan mensen toch ingestapt.

Mijn motivatie is om bij te dragen aan het verbeteren van de vereniging als organisatie en vergroten van het tuinplezier voor de leden waar mogelijk.

Toen bleek ook nog eens dat we als vereniging nou niet echt een mooie financiële positie hebben, dus tel uit je winst. Hoe maken we er weer een gezonde vereniging van?

Taken genoeg! We doen als bestuur veel om  dingen te verbeteren, maar we denken ook na over wat er voor ons ligt. Dan denk ik bijvoorbeeld  aan een nieuw magazijn annex werkplaats op complex Breedeweg, wat er nu staat is eigenlijk niet meer van deze tijd en moet zo snel mogelijk vervangen worden .En zo ook een schuurtje op complex De Bloemen voor de machines.

Dan hebben we 4 complexen met elk een complexteam, wat ook aandacht vraagt. Bijvoorbeeld de behandeling van z.g. vervuilde tuinen van mensen die er geen heil meer in zien en de boel de boel laten. En ook de accommodaties en de gereedschappen en machines die er zijn plus hun onderhoud.

En een nieuw fenomeen: de toenemende hoeveelheid neerslag in het najaar baart ons zorgen. Bij controle blijkt dat diverse waterlopen er erg slecht aan toe zijn waardoor tuinen onder water staan.

Op m`n eigen tuin stond nu ook water, nooit last van gehad de laatste 18 jaar. Is wel een teken aan de wand dat we er aandacht aan moeten geven om erger te voorkomen.

Verder zijn we ook bezig met pogingen om de onderlinge contacten te verbeteren middels bijvoorbeeld de tuinbijeenkomsten elke laatste zaterdag van de maand  waarbij we niet een lezing houden maar de interactie met de leden juist belangrijk vinden.

Dan hebben we ook nog een verenigingswinkel waar we mee bezig zijn . Wat wel als prettig is ervaren zijn de betere openingstijden en meer dames in de winkel.

O ja en we hebben ook nog een website, met online bestelmogelijkheden voor bepaalde producten uit de winkel. Hier is ook nog wel overleg over om te komen tot verbetering/toegankelijkheid. Daarnaast denken we ook na over een mogelijkheid om via deze site te kunnen communiceren over planten en dingen van de tuin die beschikbaar zijn of afgehaald mogen worden of gewoon om een vraag in de groep te kunnen stellen over iets in je tuin. Dus wel alleen tuin gerelateerd.

Nou, tot zover………………..

Wil je iets mededelen of vragen ?  mail: voorzitter@atvcastricum.nl

een sms of app kan ook: 06-51 33 53 02

Of kom gewoon eens langs op m`n tuintje.

Met groene groeten,

Piet Koper.

One thought on “Van de voorzitter

  1. Ik vond je verhaal eerlijk en duidelijk. Ook inspirerend om als 80-jarige door te gaan met dit leuke maar soms pittige tuinwerk door te gaan.

Geef een antwoord

Top