Voorzitter krijgt (weer) bezoek

Posted on

Vorig jaar schreef ik al eens een verslag van een bezoek van een bijenvolk aan een bessenstruik op mijn tuin. Dit keer gaat het om ander bezoek.

Onlangs vroeg de complexleider van De Bloemen mij een klusje op te knappen. Er zou een groep van de Paulusschool op bezoek komen en die moesten rDSC_5523 (1)ondgeleid worden. Als oud schoolmeester zag ik wel mogelijkheden.

Eerst maar een afspraak gemaakt met juf Claudia van de Paulusschool om te horen wat zij verwachtte en om aan te geven wat de mogelijkheden zouden zijn. In dat gesprek bleek dat het ging om de Paulus Peuterschool, kinderen van 3 – 4 jaar dus, die bezig zijn met een thema zaaien en groeien. In eerste instantie had ik wel iets van ‘dat is wel erg jong’. Al wandelend over het complex samen met juf Claudia een leidraad bedacht voor het bezoek.DSC_5538 (1)

Op dinsdag 21 en woensdag 22 juni was het na een hele regendag op maandag gelukkig mooi weer. Om half tien kwamen er twee bolderkarren met in gele veiligheidsvestjes van de Paulus Peuterschool gestoken peuters aan op de Bloemen. Allereerst hebben we met de kinderen de afspraak gemaakt dat zij alleen op de graspaden zouden lopen. Tijdens het maken van deze afspraak vielen al snel mijn gekke grote gele schoenen, mijn klompen op. Al wandelend kwamen we van alles tegen, een naaktslak, een molshoop, bloemen, worteltjes waarvan je wel de groene pluimpjes ziet, maar niet de oranje worteltjes, netten over planten, een lekker warme kas voor planten die het koud hebben en nog veel meer.DSC_5515 (1)

Teruggekomen bij het clubhuis hebben de kinderen nog wat gedronken en was er voor iedereen een cracker met roomkaas waar we die ochtend van de tuin geplukte verse tuinkruiden door gemengd hadden. Bij het afscheid was er een flinke doos aardbeien en voor elk kind nog een kleurplaat van de gekke tuinman die voor op het Tuincomplex staat.

Geslaagde ochtenden die best voor herhaling vatbaar zijn. Immers je kunt niet vroeg genoeg beginnen met kinderen leren dat groente niet zomaar uit zakjes of de diepvries bij de supermarkt vandaan komen.

Herman Schreijer

Top

Was u te laat met het bestellen van pootaardappelen? Van de meeste soorten hebben wij nog voorraad. Verkrijgbaar in de tuinwinkel op complex Breedeweg op zaterdag van 10.00 tot 12.00 uur. Sluiten