ATV Castricum

Welkom op de site van amateurtuindersvereniging Castricum.

De Amateurtuindersvereniging Castricum is sinds 1961 een bloeiende vereniging met meer dan 300 leden en donateurs die tevreden tuinieren op een viertal tuincomplexen rondom Castricum. Dit zijn de complexen  De Bloemen, Castricummerwerf, Breedeweg en Haagscheweg.

Castricum is van oorsprong een echt tuindersdorp, beroemd om zijn duinaardappelen en aardbeien. Vanaf 1915 telde het dorp maar liefst twee veilingen. In de tweede helft van de vorige eeuw werd de tuinbouw verdreven door de ontwikkeling van de gemeente tot forensendorp. Voor de professionele groenteteelt kwamen de particuliere volkstuinen in de plaats.  Daartoe werden tuinen gerekend die niet bij de eigen woning liggen. De nog aanwezige tuinderscultuur speelde zeker een rol bij de belangstelling voor volkstuinen. Net als de beroepstuinders werden de hobbyisten voortdurend van hun terreinen gejaagd. In 1961 hebben enkele Castricumse amateurtuinders een vereniging opgericht die opkwam voor de gezamenlijke belangen.

De “Amateurtuindersvereniging  Castricum” (kortweg ATV Castricum) is opgericht op 1 Mei 1961 en heeft momenteel  ruim 300 leden en 35 donateurs.

Interesse in een moestuin? Kijk hier.

Top