Haagscheweg

Ons tuincomplex is één van de vier tuincomplexen van onze tuinvereniging en telt slechts 20 tuinen maar is daarom niet minder gezellig.
Sterker nog… het ligt op een locatie waar iedereen zou willen tuinieren maar ja dat is met de bescheiden tuinruimte niet mogelijk.
Dit tuincomplex grenst aan de rand van de Castricumse duinen en bossen en is echt een plek waar je tot rust komt bij het tuinieren.

De Haagscheweg is een klein soort laantje wat uitkomt in de bossen/duinen van onze gemeente.
Het tuincomplex is voorzien van alle gemakken. Zo hebben we een zeer bescheiden clubgebouw en beschikken we over het beste water wat door middel van zogenaamde handslinger pompen opgepompt kan worden om bij droogte de gewassen te kunnen bevloeien.

Net als op de andere tuincomplexen van onze vereniging hebben we een behoorlijke verscheidenheid aan mensen die tuinieren op ons tuincomplex met verschillende inzichten hoe te tuinieren.
Dit levert heel verschillende tuinmethode´s en tuinen op waardoor  er flinke verschillen zijn tussen de tuinen.
Het levert een bonte verzameling van tuinen op waar u met plezier naar kunt kijken en langslopen.

Het fijne en ook noodzakelijke is dat insecten, denk hierbij aan bijen vlinders e.d., vrij spel hebben en er voldoende voedsel voor ze te vinden is.
Ook vogels, dat zult u begrijpen met bossen en duinen, doen zich niets tekort om in een onbewaakt moment gebruik te maken van de gekweekte gewassen.
Wij als tuinders op de Haagscheweg liggen hier niet wakker en zien dit met een glimlach aan.

De Haagscheweg is een fantastisch tuincomplex waar je heel gelukkig voelt als aan het tuinieren bent.

Onze complexleidster Marian Welp en kan u hier verder enthousiast over vertellen.

Top