Haagscheweg

Ons tuincomplex aan de Haagsche Weg is één van de vier tuincomplexen van onze tuinvereniging en telt slechts 25 tuinen, maar is daarom niet minder gezellig. Sterker nog… het ligt op een locatie waar iedereen zou willen tuinieren, maar ja dat is door de bescheiden omvang niet mogelijk.
Dit tuincomplex grenst aan de rand van de Castricumse duinen en bossen en is echt een plek waar je tot rust komt bij het tuinieren.

De Haagsche Weg is een doodlopend laantje dat uitkomt in de bossen/duinen van onze gemeente. Het tuincomplex beschikt over een bescheiden ‘clubgebouw’ annex werkplaats, dat in 2018 door een aantal tuinders werd geplaatst. Verder beschikken we over het beste water, dat door middel van zogenaamde handslingerpompen opgepompt kan worden om bij droogte de gewassen te kunnen bevloeien.

Net als op de andere tuincomplexen van onze vereniging hebben we een verscheidenheid aan mensen die tuinieren op ons tuincomplex, met verschillende opvattingen over hoe te tuinieren. Dat levert een bonte verzameling op van tuinen waar u met plezier naar kunt kijken en langslopen.

Nuttige insecten, denk hierbij aan bijen, vlinders e.d. kunnen hier voldoende voedsel vinden en helpen zo met de bestuiving van de gewassen. Ook vogels doen zich op een onbewaakt ogenblik tegoed aan de verschillende gewassen. De tuinders van Haagscheweg liggen daar niet wakker van en zien het met een glimlach aan.

Haagscheweg is een fantastisch tuincomplex, waar je je heel gelukkig voelt als aan het tuinieren bent.

Onze complexleider Marian Welp  kan u hier verder enthousiast over vertellen.

Top