Eifelgold Lavameel

Posted on

Een bestseller in de tuinwinkel !

Wat is lavameel en waarom zou u het gebruiken?

Lavameel is fijngemalen vulkanisch gesteente. Het is rijk aan silicium in goed opneembare vorm voor planten. Silicium verhoogt de weerstand van het gewas en beschermt het tegen droogte, ziekten en plagen. Lavameel verbetert de structuur en vruchtbaarheid van de bodem. Eifelgold lavameel is geschikt voor de biologische land- en tuinbouw.

Planten onttrekken voedingsstoffen aan de grond. Als tuinders weten wij dat en vullen door bemesting die voedingsstoffen weer aan. Door het (intensief) bebouwen van grond onttrekken wij daaraan echter ook veel mineralen, die noodzakelijk zijn voor een gezonde plantengroei en die niet worden aangevuld door de gebruikelijke bemesting.

Gebrek aan mineralen in de grond stimuleert de groei van Heermoes, ook wel Paardenstaarten genoemd, de nachtmerrie van vele tuinders. Heermoes haalt mineralen uit de diepere grondlagen (2 à 3 meter) en laat die bij het afsterven achter in de teeltlaag. Dit door tuinders zo gehate ‘onkruid’ heeft dus eigenlijk een nuttige functie voor andere gewassen.

Lavameel bevat 19 verschillende mineralen. Tweemaal per jaar een toevoeging van 200 gram per m2, naast de gebruikelijke bemesting, is voldoende om uw tuin in topconditie te houden. Proeven hebben uitgewezen dat reeds na een jaar Heermoes vrijwel niet meer opkomt.

Lavameel kan net als kalk over de tuin worden gestrooid, het best na de middag op een regenachtige/bewolkte dag om verbranding op blad te voorkomen. Begieten met water voorkomt dat het lavameel wegwaait. Lavameel hoeft niet ingewerkt te worden.

Lavameel wordt ook toegepast bij de bestrijding van bladluis door het te verstuiven over de te beschermen planten.

Eifelgold Lavameel wordt verkocht in zakken van 20 kg. Door scherpe inkoop kunnen wij die aanbieden voor slechts € 17,95 per stuk. Een poederverstuiver voor de bestrijding van bladluis bieden wij aan voor € 15,95.

Het winkelteam

2 thoughts on “Eifelgold Lavameel

 1. Beste tuinders
  Ik ben hier dit jaar nieuw.
  Ik vraag me af hoe ik eea kan bestellen en afhalen Bestaat er ook een webwinkel war ik rond kan snuffe3?
  Mvg
  Bart Mantel
  Half tuintje 31

 2. Beste Bart,
  De webwinkel wordt gebruikt voor periodieke verkoopacties, zoals voor stalmest, zaden, pootaardappelen en aardbeistekken. Andere tuinartikelen, zoals gereedschap, potgrond en meststoffen zijn verkrijgbaar in de tuinwinkel. Deze is in het tuinseizoen van 1 maart tot 30 september elke zaterdag van 10.00 tot 12.00 uur toegankelijk voor leden en donateurs.
  Het winkelteam.

Laat een reactie achter

Top